AG43 SIEKACZ DO MIĘSA (AG43)
Cena
Widoczna po zalogowaniu: Zaloguj się
Dodatkowe informacje
sprzedaż na opakowania: nie
waga: nie podano
ean:
Sprzedawca
Dodatkowe informacje
Lokalizacja: PODLASKIE
Użytkownik w CHH.pl: APTEL1
Opis Produktu
Tłuczek do mięsa powoduje zmiażdżenie struktury mięsa i wypływ soku, nacinanie zaś nie ma takich ubocznych skutków. Mięso jest wtedy o wiele smaczniejsze i nie ciągnie się, ponieważ nakłuwając mięso się przerywa wewnętrzną strukturę włókien. Nakłuwanie mięsa powoduje iż: nie skręca się ono na patelni, nie wysycha, smaży się równomiernie i skraca czas smażenia nawet o 40% Niezastąpiony przy przygotowywaniu mięs w domu i na grilla.
- Nowoczesny siekacz (tłuczek- nakłuwacz) mięsa z 48 nożami
- Nakłuwanie mięsa powoduje iż: nie skręca się ono na patelni, nie wysycha, smaży się równomiernie i skraca czas smażenia nawet o 40%
- Tłuczek do mięsa powoduje zmiażdżenie struktury mięsa i wypływ soku, nacinanie zaś nie ma takich ubocznych skutków. Mięso jest wtedy o wiele smaczniejsze i nie ciągnie się, ponieważ nakłuwając mięso się przerywa wewnętrzną strukturę włókien.
- 48 ostrzy wykonanych ze stali nierdzewnej - ostrzone laserem
- Urządzenie ma dużą ilość ostrzy [48], które wysuwają się przy uderzaniu w płat mięsa, nacinając je na całej długości przecinając ewentualne twarde tkanki i włókna .
- Narzędzie używane przez profesjonalistów od 1962 roku!
- Łatwe w czyszczeniu (rozbieralne), można myć w zmywarce
- Plastikowa nasadka ochronna w komplecie.
- Wymiary siekacza: 10,7CM X 15CM X 3,5CM
Jego niezwykle ostrza przebijają włókna mięsa powodując, że:
- skraca czas smażenia nawet o 40%
- mięso usmaży się równomiernie nie skręcając się i kurcząc
- jeżeli chcesz marynować mięso będzie ono cztery razy szybciej GOTOWE
- sok zawarty w mięsie nie wypływa przez to potrawa pozostaje soczysta miękka i pięknie wysmażona - jak w restauracji
Zestaw zawiera:
- Plastikowy pojemnik ochronny
- Całość zapakowana jest w estetyczne pudełko
Instrukcja obsługi:
- Przed pierwszym użyciem należy narzędzie umyć (instrukcja czyszczenia noży)
- Położyć płat mięsa [grube, cieńsze, małe lub duże – wg uznania] na desce do krojenia
- Przyłożyć siekacz do mięsa i nacisnąć omijając kości. Powtórzyć ok. 4-5 razy na całej powierzchni.
- Przy bardzo grubych kawałkach mięsa, odwrócić je na drugą stronę i czynność powtórzyć
- Należy czyścić siekacz po każdym użyciu
- Co pewien czas proszę naoliwić siekacz dla jego lżejszej pracy [olejem sałatkowym, oliwą]
Instrukcja czyszczenia:
- Należy zdjąć dolną osłonę [przesunąć],
- Postawić siekacz na twardej powierzchni (np desce do krojenia) ostrzami do dołu
- Przesunąć w lewo i przytrzymać niebieski przycisk (kaseta z nożami zostanie wysunięta do góry)
- Wyjąć od góry kasetkę z nożami.
- Po wyczyszczeniu – kasetkę z nożami umieścić od góry w siekaczu, założyć dolną osłonę [wsunąć] i umieścić siekacz w plastikowej zabezpieczającej kasecie.
UWAGA:
- Noże są bardzo ostre. Po użyciu zawsze umieszczać w pojemniku ochronnym poza zasięgiem dzieci.
- Używać tylko do zmiękczania mięsa bez kości