AG43 SIEKACZ DO MIĘSA (AG43)

Cena

Widoczna po zalogowaniu: Zaloguj się

Dodatkowe informacje

sprzedaż na opakowania: nie

waga: nie podano

ean:

Sprzedawca

otohurt

Dodatkowe informacje

Lokalizacja: PODLASKIE

Użytkownik w CHH.pl: APTEL1

Inne produkty Sprzedawcy

Opis Produktu

Tłuczek do mięsa powoduje zmiażdżenie struktury mięsa i wypływ soku, nacinanie zaś nie ma takich ubocznych skutków. Mięso jest wtedy o wiele smaczniejsze i nie ciągnie się, ponieważ nakłuwając mięso się przerywa wewnętrzną strukturę włókien. Nakłuwanie mięsa powoduje iż: nie skręca się ono na patelni, nie wysycha, smaży się równomiernie i skraca czas smażenia nawet o 40% Niezastąpiony przy przygotowywaniu mięs w domu i na grilla.

  • Nowoczesny siekacz (tłuczek- nakłuwacz) mięsa z 48 nożami
  • Nakłuwanie mięsa powoduje iż: nie skręca się ono na patelni, nie wysycha, smaży się równomiernie i skraca czas smażenia nawet o 40%
  • Tłuczek do mięsa powoduje zmiażdżenie struktury mięsa i wypływ soku, nacinanie zaś nie ma takich ubocznych skutków. Mięso jest wtedy o wiele smaczniejsze i nie ciągnie się, ponieważ nakłuwając mięso się przerywa wewnętrzną strukturę włókien.
  • 48 ostrzy wykonanych ze stali nierdzewnej - ostrzone laserem
  • Urządzenie ma dużą ilość ostrzy [48], które wysuwają się przy uderzaniu w płat mięsa, nacinając je na całej długości przecinając ewentualne twarde tkanki i włókna .
  • Narzędzie używane przez profesjonalistów od 1962 roku!
  • Łatwe w czyszczeniu (rozbieralne), można myć w zmywarce
  • Plastikowa nasadka ochronna w komplecie.
  • Wymiary siekacza: 10,7CM X 15CM X 3,5CM

Jego niezwykle ostrza przebijają włókna mięsa powodując, że:

  • skraca czas smażenia nawet o 40%
  • mięso usmaży się równomiernie nie skręcając się i kurcząc
  • jeżeli chcesz marynować mięso będzie ono cztery razy szybciej GOTOWE
  • sok zawarty w mięsie nie wypływa przez to potrawa pozostaje soczysta miękka i pięknie wysmażona - jak w restauracji

Zestaw zawiera:

  • Plastikowy pojemnik ochronny
  • Całość zapakowana jest w estetyczne pudełko

Instrukcja obsługi:

  • Przed pierwszym użyciem należy narzędzie umyć (instrukcja czyszczenia noży)
  • Położyć płat mięsa [grube, cieńsze, małe lub duże – wg uznania] na desce do krojenia
  • Przyłożyć siekacz do mięsa i nacisnąć omijając kości. Powtórzyć ok. 4-5 razy na całej powierzchni.
  • Przy bardzo grubych kawałkach mięsa, odwrócić je na drugą stronę i czynność powtórzyć
  • Należy czyścić siekacz po każdym użyciu
  • Co pewien czas proszę naoliwić siekacz dla jego lżejszej pracy [olejem sałatkowym, oliwą]

Instrukcja czyszczenia:

  • Należy zdjąć dolną osłonę [przesunąć],
  • Postawić siekacz na twardej powierzchni (np desce do krojenia) ostrzami do dołu
  • Przesunąć w lewo i przytrzymać niebieski przycisk (kaseta z nożami zostanie wysunięta do góry)
  • Wyjąć od góry kasetkę z nożami.
  • Po wyczyszczeniu – kasetkę z nożami umieścić od góry w siekaczu, założyć dolną osłonę [wsunąć] i umieścić siekacz w plastikowej zabezpieczającej kasecie.

UWAGA:

  • Noże są bardzo ostre. Po użyciu zawsze umieszczać w pojemniku ochronnym poza zasięgiem dzieci.
  • Używać tylko do zmiękczania mięsa bez kości