TG80295 RĘKAW CUKIERNICZY DEKORATOR TORTÓW SILIKON 24EL TYLKI CUKIERNICZE (TG80295)

Cena

Widoczna po zalogowaniu: Zaloguj się

Dodatkowe informacje

sprzedaż na opakowania: nie

waga: nie podano

Sprzedawca

otohurt

Dodatkowe informacje

Lokalizacja: lubuskie

Użytkownik w CHH.pl: kurus86

Inne produkty Sprzedawcy

Opis Produktu

Zestaw cukierniczy do dekoracji ciast tortów

Cechy produktu

  • Kompletny zestaw cukierniczy dla początkujących i zaawansowanych miłośników pieczenia. Zawiera aż 24 elementy, które pozwolą Ci dekorować ciasta, torty i babeczki w różnych stylach. Dzięki praktycznym dodatkom i wysokiej jakości akcesoriom, tworzenie wypieków staje się prostsze i bardziej efektowne.
  • Całkowicie bezpieczne dla zdrowia i neutralne dla żywności, wielokrotnego użytku. Niezastąpiony zestaw w każdej kuchni, cukierni, czy restauracji!
  • Wymienne końcówki tylek pozwalają na stworzenie fantazyjnych wzorów, rozet i innych dekoracji.
  • Szpatułki sprawdzą się idealnie do wygładzania masy, ściągnięcia nadmiaru kremu, cięcia i dzielenia ciasta, do tworzenia dekoracji na wypiekach.

Specyfikacja:

  • Długość rękawa: 30 cm,
  • Max. szerokość rękawa: 17 cm,
  • Długość tylki: 3,5 cm,
  • Kolor rękawa: niebieski,
  • Wymiary opakowania: 24 x 19 x 4 cm.

Zestaw zawiera:

  • 14 tylek ze stali nierdzewnej,
  • 2 silikonowe rękawy cukiernicze,
  • 2 adaptery do montażu końcówek,
  • 2 opaski do zaciskania rękawów,
  • 3 szpatułki do dekorowania,
  • Szczoteczkę do czyszczenia.

Przygotowanie rękawa do pracy:

Krok 1: Wybierz końcówkę

Wybierz tylkę z wybranym wzorem.

Krok 2: Połącz obie części adaptera

Włóż górną część adaptera do rękawa i skręć ją razem z adapterem z tylką na końcu rękawa – końcówka powinna wystawać przez otwór.

Krok 3: Napełnij rękaw masą

Użyj łyżki lub szpatułki, by napełnić rękaw kremem, bitą śmietaną lub lukrem.

Krok 4: Zaciśnij górę rękawa opaską

Zabezpiecz koniec rękawa dołączoną opaską, aby masa nie wypływała z góry.

Krok 5: Dekoruj!

Ściśnij rękaw od góry i przesuwaj końcówkę po powierzchni wypieku. Zmieniaj kąty i siłę nacisku, aby uzyskać różne efekty.