Oferty hurtowe:
131975
Zarejestrowanych firm:
73700
CHH.pl Oferta  Dom i Ogród  Żywność  Pozostałe 

PIWO DOMOWE DARK ALE 1,7KG (BKGOZDARKALE)

Podstawowe dane

Cena: szczegóły dostępne po zalogowaniu
Waga: 1.9 kg
Jednostka miary: szt.
Sprzedaż na opakowania: nie
Minimalne zamówienie: 1 szt.
Sprzedający (firma):
DECORTREND
inne produkty sprzedającego
sprawdź opinie o sprzedającym
informacje o sprzedającym
Użytkownik w CHH.pl:Decortrend
wyślij wiadomość
Kraj: Polska
Województwo: Świętokrzyskie
Dostawa i płatność: dostępne opcje dostawy
dostępne opcje płatności


Pełny opis produktu

PIWO W STYLU DARK ALE CIEMNE - Popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji. Ciemny kolor, zbalansowana goryczka. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe. Do refermentacji można użyć cukru. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.

SKŁAD ZESTAWU GOZDAWA DARK ALE: EKSTRAT Z JĘCZMIENIA I EKSTRAT CHMIELOWY, DROŻDŻE GÓRNEJ FERMENTACJI PAY7.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed umyciem,
  • Wsyp drożdże z saszetki do 100ml ostudzonej (20 do 25°C) wody. Odczekaj co najmniej 30min,
  • Zamkniętą puszkę umieść w gorącej wodzie,
  • Rozpuść 1kg cukru w 2 litrach gorącej wody, wlej zawartość puszki. Zagotuj dokładnie mieszając.
  • Brzeczkę wlej do fermentora i uzupełnij zimną wodą do 23 litrów. Temperatura musi wynosić 20 - 24°C,
  • Następnie wlej uwodnione drożdże, dokładnie mieszając ok 2 min. celem dobrego natlenienia brzeczki.

FERMENTACJA:
  • Zamknij fermentator pokrywą z rurką fermentacyjną,
  • Podczas fermentacji staraj sie utrzymać temp. brzeczki w przedziale 18 - 23°C,
  • Fermentacja trwa zazwyczaj 5-8 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2 to fermentację uznaje się za zakończoną,
  • Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek, dodając ok 4g cukru na 0,5l butelkę. Pozostaw na 3 - 5 dni w temperaturze pokojowej, następnie odstaw na min. 21 dni w ciemne i chłodne miejsce.